Materiaalverwerking


Seiteninhalt:
matproc_1
matproc_10

De extrusie van schuimprofielen en platen in cross-linked en non-cross-linked materialen is een van onze specialiteiten. Door onze jarenlange ervaring slagen wij erin om diverse verwerkingsfasen te combineren en te optimaliseren.

matproc_2
matproc_11

Coëxtrusie betekent dat twee verschillende materiaaleigenschappen in één enkel proces kunnen worden gecreëerd. Buizen in schuimmateriaal kunnen bijvoorbeeld met een laag zuiver polyethyleen worden gecoat. Ook is coëxtrusie van schuim en andere materialen met kleuren mogelijk. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

matproc_3
matproc_12

NMC bezit een reeks patenten voor het aanbrengen van thermoplastische kleefmiddelen en kleefstroken op schuimprofielen en folies. Wij kunnen een beschermende schuimlaag op afgewerkte autolak aanbrengen die na het verwijderen geen enkel residu achterlaat.

matproc_4
matproc_13

Veel standaardproducten van NMC kunnen met één of meer laminatieprocessen aan specifieke toepassingsdomeinen worden aangepast. Alles is mogelijk: schuim op schuim, laminatie op een onderlaag, horizontaal of verticaal, tijdens het productieproces of erna.

matproc_5
matproc_14

Wij geven onze schuimproducten een bepaalde vorm door verhitting. Uiterst complexe vormen zijn mogelijk, zelfs driedimensionale eindproducten.

matproc_6
matproc_15

Waterstralen met een druk tot 3.000 bar en door CNC aangestuurde spuitmonden van 0,15 mm snijden uiterst precies en efficiënt de meest diverse vormen. Onze pons- en freesmachines vergroten de bewerkingsmogelijkheden voor elke toepassing.

matproc_7