Functies


Seiteninhalt:
Bild: F_3058752_376x168.jpg
 
Bild: function
 
Bild: F_4005939_376x168.jpg
 

NOMATEC® maakt het verschil

“Er bestaat niets, wat niet bestaat” – volgens deze uitspraak laten zich ook de functies van NOMATEC® beschrijven.
NOMATEC®-schuim biedt dank zijn specificaties en eigenschappen veelvoudige oplossingen voor bijna alle branches. U kunt ons contacteren en uw wensen meedelen, gemeenschappelijk vinden wij zeker een oplossing.
Bild: Bouroullec_2_376x344.jpg
 
Bildbeschreibung:
Bild:
 
Bildbeschreibung:
Bild:
 
Bildbeschreibung:
Als voorbeeld ziet u beneden 6 functiebereiken, waar NOMATEC® ingezet wordt. Echter hebben wij ook oplossingen voor andere sectoren.

Isolatie

De eigenschappen van onze schuimoplossingen maken ze perfect geschikt voor thermische isolatie in talrijke toepassingen: in de bouwsector, als thermische onderbreking in ramen en gevels, voor energie-efficiënt warmtetransport bij stadsverwarming of in het algemeen voor leidingisolatie. NOMATEC® biedt wereldwijd doeltreffende, efficiënte isolatie.

Akoestiek

Onze schuimproducten zijn belangrijk voor geluiddemping. Zo wordt NOMATEC® gebruikt om de geluidshinder door spoorlijnen te verminderen. Het dempt doeltreffend stapgeluiden in vloeren en doet dienst als scheidingswand in kantoren en ruimtes. In auto’s wordt NOMATEC® o.a. gebruikt voor de A-, B-, en C-stijlen.

Drijfvermogen

Door hun gesloten celstructuur zijn onze technische schuimproducten licht en toch stabiel. Ze zijn uiterst geschikt voor de meest diverse toepassingen die drijfvermogen vereisen, bijv. in de scheepsbouw of als drijvende oliebomen om lekken in te dammen. Ze vergroten ook de veiligheid in zwembaden, bijv. om de scheiding tussen het ondiep en diep bad aan te geven.

Dichtingen

Als elementen van constructies worden geassembleerd, zijn er meestal uitzettings- of isolatievoegen nodig. Deze moeten tegen weer en wind worden afgedicht met een product dat exact de vorm en afmetingen van de oorspronkelijke structuur aanneemt. NOMATEC® wordt o.a. gebruikt in bruggen, tussen betonnen prefabelementen en metselwerk, aan snelwegen en taxibanen op luchthavens.

Fysieke bescherming

Als NOMATEC® schuimproducten worden verwerkt in helmen, beschermende vullingen, springmatten of rond leuningen en op bouwterreinen, dan beschermen ze mensen die werken of spelen. Bij diverse veeleisende sporten beschermen loop- en grondoefeningsmatten doeltreffend lichaam en gewrichten en voorkomen ze blessures.

Comfort

Onze schuimoplossingen vergroten het comfort van de gebruiker. NOMATEC® zorgt voor dat extra beetje comfort waardoor de bekleding van elke sofa perfect ontspant of matrassen ergonomische nachtrust bieden.